• fu'a 8

AGAFAA MA LE PULEINA O UTA

1.Aisea e manaʻomia ai le gafatia ma le puleaina o uta?
O le mamafa ma le tafe o tulaga o loʻo mamanuina ma/poʻo le faʻaogaina o le compressor e mafai ona fesuisuiaʻi i se lautele lautele.O mafua'aga autu e tolu mo le suia o le gafatia o le compressor e mana'omia le fa'agasologa o le tafe, suction po'o le lafoaia o le mamafa, poʻo le puleaina o uta ona o suiga o tulaga o le mamafa ma le faʻatapulaʻaina o le avetaavale.

2.Capacity ma auala pulea uta
E tele auala e mafai ona fa'aogaina e fa'aitiitia ai le malosi lelei o se compressor.O le faʻatonuga "sili ona lelei" o le auala e laʻu ai uta o loʻo aofia i le laulau i lalo.

aofia ai

(1) O le faʻaogaina o le saoasaoa o le avetaavale mo le puleaina e mafai ona avea ma se tasi o auala sili ona aoga mo le faʻaitiitia o le gafatia ma le suction ma / poʻo le faʻaaogaina o le mamafa.O le malosiaga avanoa o le avetaavale o le a faʻaitiitia pe a faʻaitiitia le saoasaoa.O le malosi o le compressor e faʻateleina pe a faʻaitiitia le saoasaoa ona o le maualalo o le kesi o le saosaoa e mafua ai le gau maualalo o le valve ma le cylinder.

(2) O le faʻaopoopoga o le kilia o le a faʻaitiitia ai le gafatia ma le mana manaʻomia e ala i le faʻaitiitia o le malosi o le volumetric o le cylinder.O auala e fa'aopoopo ai le kilia e fa'apea:

- Fonotaga Valve kilia maualuga

-Fesuia'i Volume Kilia taga

-Pneumatic Fixed Volume Clearance taga

- Fa'alua Fa'ato'aga Valve Volume taga

(3) O le fa'aogaina o le pa'u ta'ito'atasi o le a fa'aitiitia ai le malosi e ala i le fa'agata fa'ai'uga.E mafai ona fa'ato'a fa'agata le fa'a'au'au o le ulu e ala i le 'ave'esea o alavai fa'asu'i pito ulu, fa'apipi'i o Valve Suction Unloaders pito ulu, po'o le fa'apipi'iina o se mea e la'u ai uta.Va'ai ile fa'atulagaina ole Tulaga Tasi Tasi mo nisi fa'amatalaga.

(4) O le fa'amama i le susua o le toe fa'aaogaina lea o le kesi mai le lafoa'i i tua i le miti.O le mea lea e fa'aitiitia ai le gafatia i lalo.O le pasia o le kesi mai le toe alu i tua e le fa'aitiitia ai le fa'aogaina o le eletise (se'i vagana ua pasi atoa mo le leai o se tafe i lalo).

(5) Suction throttling (artificially tuu i lalo le mamafa suction) faʻaitiitia le gafatia e ala i le faʻaitiitia o le tafe moni i totonu o le laʻasaga muamua cylinder.O le suction throttling e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le eletise, ae atonu e i ai se aafiaga i le vevela o le lafoaia ma le mamafa o laʻau e mafua mai i le maualuga o le faʻamalosi fua.

3.Aafiaga o le puleaina o le gafatia i luga o le faʻatinoga o le compressor.

E mafai ona iai se a'afiaga o metotia fa'atino e ese mai le tafe ma le malosi.E tatau ona toe iloiloina tulaga o uta mo le fa'atinoina e aofia ai le filifilia o le si'i o le valve ma le malosi, le lelei o le volumetric, le vevela o le fa'amalo, toe fa'aliliuina o le to'oto'o, uta o le kesi, tali fa'aoso ma le leo.

E tatau ona fa'afeso'ota'i fa'asologa fa'aautometi o le fa'atonuina o la'asaga o uta i le su'esu'ega acoustical, su'esu'ega torsional ma manatu fa'atonu.


Taimi meli: Iul-11-2022